За нас

Парадоксът на нашето време

В днешно време стигнахме до там, да казваме, че с пари човек може да си купи всичко. И не просто може, а то се случва – хората непрестанно се обграждат с нужни и ненужни вещи. И колкото повече, толкова по-добре. Така стигаме до „парадоксът на нашето време“, описан в едно от писмата на Джордж Карлин:

„Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве.

Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често.

Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем…“

Тежки думи, но изпълнени с истина. Колкото по-рано човек ги осъзнае, толкова по-добре. Решихме да променим нещо – ако не генерално, то поне за нас и хората около нас. Замислихме се, кои са сферите, в които сме силни и отговорът дойде – обичаме логиката, обичаме мисълта. Добавихме една доза креативност, подсилена с въображение и една доза сръчност, подплътена с технически умения. Подправихме с щипка ентусиазъм, усърдна работа на вкус и професионализъм, колкото поеме. В резултат получихме така желаната рецепта – рецепта за генериране на идеи. Идеи, които да ни учат как да бъдем по-търпеливи, как да управляваме времето си и да използваме разума си, как да надградим мирогледа си, как да се радваме повече… Тази рецепта ни дава възможност да превърнем всяко събитие в уникално и незабравимо преживяване.

„Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.”

Еуфория БГ е едно начинание, замислено с голям ентусиазъм и осъществено с много професионализъм. Едно начинание, което има за цел да носи в себе си емоция. Запознавайки се благодарение на работата си открихме, че ако предложим съвместен продукт, обединяващ сферите, в които сме с дългогодишен опит,  то крайният резултат към вас би бил възможно най-качествен, атрактивен, еуфоричен. Повече за нашите тиймбилдинг програми може да научите тук.

Екипът на Еуфория БГ: